Rendezvények

A jövőre tekintve

Agrárfórum a termelői közösségek számára

Nagy érdelődés mellett került sor Dombóváron a HANGYA Szövetkezeti Együttműködés által a termelői együttműködések számára meghirdetett rendezvényre. A 2024 évi támogatási esélyek és lehetőségek áttekintése mellett a több, mint 100 résztvevő arról is információt kapott, hogy tevékenységüket a HANGYA milyen eszközökkel segíti. 

Termelői együttműködések az új KAP ciklusban

Konferenciát tartott a HANGYA a termelői együttműködések jövőjéről

A 2023-27 közötti KAP ciklusra való felkészülés érdekében, a termelői közösségeket érintő intézkedések terveinek részletesebb megismerésére konferenciát szervezett a HANGYA Szövetkezetek Együttműködése. A szakmai tanácskozáson az Agrárminisztérium számára készített javaslatcsomag legfontosabb megállapításai alapján,  a csatolmányban olvasható közös nyilatkozatot fogalmazták meg a korábbi nehézségek kiküszöbölésére.

A 100. Nemzetközi Szövetkezeti Nap

A szövetkezetek jobb világot építenek

Július első hétvégén a szövetkezetek világszerte a szövetkezetek 100. nemzetközi napját (#CoopsDay) ünneplik. Az Országos Szövetkezeti Tanács az ünnepi rendezvényt július 1.-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tartotta. A rendezvényen dr. Szabó Zoltán főtitkárunk az OSZT által alapított Szövetkezeti Érdemrend kitüntetést vette át.

Új vezetés a HANGYA élén

Megújult a HANGYA vezetése

2022. május 31.-én lejárt az Elnökség mandátuma, és a 2022. május 18.-i közgyűlés - mivel a korábbi vezetés további ciklusra nem jelöltette magát - új összetételű vezetést választott. Az új Elnökség 3 tagú, Naszvadi Endre elnök, Guth István alelnök és dr. Szabó Zoltán főtitkár. A Felügyelő Bizottságot továbbra is Bozó József vezeti, tagjai Csizmadia György és Tukacs Imre. 

A közgyűlés a visszavonult Elnökségi tagoknak köszönetét fejezte ki, és Szeremley Bélának a tiszteletbeli elnök címet adományozta.

Társadalmi tükör előtt a Stratégiai Terv

A jövő stratégiája

Az Agrárminisztérium 2021. december 10.-én közzétette a 2023-27-es EU-s tervezési ciklusra vonatkozó Stratégiai Terv társadalmi egyeztetésre kidolgozott tömör változatát. A HANGYA Szövetkezetek Együttműködése a termelői együttműködések szemszögéből vizsgálva 2021. december 17.-én on-line konferenciát tart, és ennek alapján alakítja ki szervezeti véleményét.

Az anyaggal kapcsolatos információk a minisztérium honlapján a következő hivatkozással érhetők el: https://kormany.hu/hirek/elkeszult-a-kozos-agrarpolitika-strategiai-terv
A rendezvénnyel kapcsolatos információk a csatolmányban találhatók.