Média hírek

Agrárágazat a COVID árnyékában

Uniós elemzés a COVID hatásáról

Az EU Parlament Mezőgazdasági Bizottságának felkérésére 2021-ben egy szerzői közösség elemezte a COVID-19 világjárvány európai mezőgazdaságra gyakorolt hatásait az élelmiszerrendszerek és a piac ellenálló képességének ágazati elemzésével.
A tanulmány összefoglalóját a csatolmány tartalmazza.

Együtt jobban építjük újjá!

Nemzetközi Szövetkezeti Nap

Július első hétvégéhez kapcsolódóan kerül sor évről évre a Nemzetközi Szövetkezeti Nap megünneplésére. Idén a Szövetkezetek Nemzetközi Szövetségének 99., az ENSZ 27. eseményére kerül sor, melynek jelmondata: Együtt jobban építjük újjá.! Az SZNSZ ezzel kapcsolatos felhívása, programjai a következő linken érhetők el: https://www.ica.coop/en/media/library/statement/99th-ica-international-…

Idén július 3. a szövetkezeti világnap

A Szövetekezetek Nemzetközi Szövetségének felhívása

Július 3-án a Szövetkezetek Nemzetközi Napját (#CoopsDay) a "Közösen jobban újraépíteni" címmel ünnepeljük. A szövetkezetek világszerte bemutatják, hogy miként válaszolnak szolidaritással és ellenálló képességgel a COVID-19 világjárvány okozta válságra, és hogyan kínálnak a közösségeknek emberközpontú és környezetileg igazságos helyreállítást.

Merre tovább szociális szövetkezetek?

A szociális szövetkezeteknek is betett a járvány

Az Opten kft. a Piac és Profit c. lapban tett közzé egy elemzést- https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/a-szocialis-szovetkezeteknek-is-bet… - kiemelve, hogy folytatódik a szociális szövetkezetek számának csökkenése, és valószínűleg a koronavírus járvány gazdasági hatása is ráerősített erre a folyamatra.

Búcsú Köteles Lászlótól

A vidéki önkormányzatiságot, és szövetkezést képviselő társunk halálára

Köteles László jólelkű és cselekvő ember volt. Szerette családját , faluját és mindenkit, aki tisztességgel élt keresztény értékrendben és szolgálta a közösséget, kiemelkedő módon a vidéket erősítő és közösségi összetartozást fejlesztő önkormányzatiságot és ezek szövetkezéseit! Életútja mindannyiunknak tanulságos. Példakép és áldás voltál sokunk számára ! Nyugodj békében!

Agrárcenzus 2020

Megjelent a KSH kiadvány különszáma

A Központi Statisztikai Hivatal európai uniós és hazai jogszabályi felhatalmazás alapján 2020-ban teljes körű mezőgazdasági összeírást hajtott végre, „Agrárcenzus 2020” elnevezéssel. Az összeírás részletes adatokat szolgáltat a magyar agrárium helyzetéről, elősegítve többek között az ágazatot érintő döntések megalapozását.

Pénzeső az agráriumnak?

Konferencia a közeli és távoli jövőről.

2021. március 17-én a Portfolió szervezésében egy három blokkra tagolódó on-line konferenciára került sor. Az első blokkban az idén várható fejleményekről Viski József helyettes államtitkár (AM) adott tájékoztatást. Az előadásáról készült összefoglaló a https://www.agrarszektor.hu/agrarpenzek/itt-a-bejelentes-oriasi-kifizet… linken olvasható, míg az előadáshoz kapcsolódó prezentációt csatolmányunk tartalmazza.

A vidék felemelkedéséért

Kormányzati döntés az új KAP forráskiegészítéséről

A HANGYA Szövetkezetek Együttműködése örömmel üdvözli a 1003/2021. (I. 11.) Korm. határozatot a vidéki Magyarország megújításáról, a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének, valamint a gazdák támogatási szintjének a 2021–2027-es időszakban történő megőrzéséről.

Befejeződik a betakarítás

A Betakarítási Koordinációs Bizottság záróülése

2020. november 27.-én tartotta záróülését a Betakarítási Koordinációs Bizottság. Az ülésről kiadott - csatolt - tárcaközleményben foglaltakon túl felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kárenyhítési kérelmek benyújtási határideje 2020. november 30.