Sajtóközlemény

Szervezetünket az elmúlt időben több oldalról megkeresték a HANGYA mozgalom újjászervezésével kapcsolatban. A HANGYA vezetése a tagszervezetei érdekében 2010.10.13.-án sajtóközleményt juttatott el az országos hírközlő szerveknek és a szaksajtónak, amelyet az alábbiakban ezúton is közzéteszünk.

Sajtóközlemény

A HANGYA Szövetkezeti Együttműködés, amely egyesületként 1998 óta a helyi termelői közösségek piaci együttműködését a magyar agrár- és vidékfejlesztés érdekében hazai és Kárpát- medencei viszonylatban szervezi, ösztönzi, és képviseli, örömmel tapasztalja, hogy a „HANGYA” gondolat kormányzati forrásokban és az egyre szélesebb közvéleményben teret nyer. A múlt hagyományainak a jelen hazai és nemzetközi viszonyok közé történő beillesztésre vonatkozó szervezési tapasztalatainkat eddig is, és ezután is az együtt munkálkodás jegyében készek vagyunk megosztani az azt igénybe vevőkkel. Erkölcsi kötelességünk mellett erre kötelez bennünket a 2010 júniusában átvett Magyar Örökség Díj is.
Szervezetünk ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy a HANGYA alapelvvel ellentétesen olyan kezdeményezések jelennek meg, amelyek a további összefogás helyett nem a megkezdett folyamatok erősítését, hanem a széthúzást szolgálják.
Szervezetünk a honlapján (www.hangyaszov.hu) közzétette az új kormányzat számára javasolt programját, amely a vidék gazdasági és társadalmi újjáépítéséhez, az együtt emelkedés megvalósításához kíván hozzájárulni. Eddigi eredményeinkre, tapasztalatainkra építve reméljük, hogy az általunk képviselt program sikere Magyarország sikerévé is válhat.

Budapest, 2010. október 13.

Szeremley Béla
a HANGYA elnöke