Az államfő kinevezte Budai Gyulát a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárává

| 2012. március 7.

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára az államfő dr. Budai Gyulát 2012. március 1-jei hatállyal a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárává nevezte ki a Sándor-palotában.
Budai Gyula az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. A politikával az 1990-es évek végén került szorosabb kapcsolatba. 1997-ben belépett a FIDESZ-be, 2004-től a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) jogi képviseletét látta el, majd 2006-tól a szervezet szövetségi igazgatói posztját tölti be. Budai Gyula a 2010-es országgyűlési választások első fordulójában abszolút többséggel szerzett parlamenti mandátumot.

Budai Gyula, Schmitt Pál (Fotó: Soós Lajos, MTI)
2010 júniusában Orbán Viktor miniszterelnök miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Budai Gyulát az állami tulajdonú termőföldek jogellenes értékesítése, illetve hasznosítása körülményeinek feltárására. 2010 novemberétől a Kormány döntése alapján az elszámoltatási és korrupció-ellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztosi posztot is ő tölti be. Kormánybiztosi mandátuma 2012 novemberéig szól.

(forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)