Idén július 3. a szövetkezeti világnap

A Szövetekezetek Nemzetközi Szövetségének felhívása

Július 3-án a Szövetkezetek Nemzetközi Napját (#CoopsDay) a "Közösen jobban újraépíteni" címmel ünnepeljük. A szövetkezetek világszerte bemutatják, hogy miként válaszolnak szolidaritással és ellenálló képességgel a COVID-19 világjárvány okozta válságra, és hogyan kínálnak a közösségeknek emberközpontú és környezetileg igazságos helyreállítást.

Az egészségügy, a mezőgazdaság, a termelés, a kiskereskedelem, a pénzügyek, a lakhatás, a foglalkoztatás, az oktatás, a szociális szolgáltatások és számos más területen, ahol szövetkezetek működnek, a világszerte több mint egymilliárd szövetkezeti tag továbbra is bizonyítja, hogy senkinek sem kell egyedül szembenéznie egy olyan válsággal, mint a világjárvány.

A #CoopsDay alkalmat ad arra, hogy elterjesszük a köztudatban, hogy az emberközpontú üzleti modell, amelyet az önsegítés és a szolidaritás szövetkezeti értékei, valamint a társadalmi felelősségvállalás és a közösségért való aggódás etikai értékei támogatnak, hogyan csökkentheti az egyenlőtlenséget, teremthet közös jólétet és reagálhat a COVID-19 közvetlen hatásaira.