Mezőgazdasági géptámogatások

| 2009. október 29.

Meghosszabbították a mezőgazdasági géptámogatás kifizetési kérelmeinek határidejét

November végéig lehet beadni a kifizetési kérelmeket az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett „Önálló, építéssel nem járó gépek, berendezések beszerzése” jogcímre, azaz közkeletű nevén a géptámogatásra - tájékoztatta az MTI-t Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal sajtófőnöke.

A sajtófőnök felhívta a figyelmet, hogy csak a kifizetési kérelem benyújtási határideje változott, minden egyéb tekintetben továbbra is a támogatás kifizetésének igényléséről szóló MVH közlemény az irányadó. Az MVH korábbi közlése szerint sok gazdálkodó érdeklődött a másfél év után újból megnyitott mezőgazdasági géptámogatási lehetőségek iránt.
A feltételek a korábbi, mintegy másfél évvel ezelőtt lebonyolított hasonló pályázati kiírásnak felelnek meg. Eszerint 25 %-os támogatást igényelhetnek a növénytermesztésben használt eszközök beszerzéséhez, míg az állattenyésztési berendezések, gépek 35%-os támogatásban részesülnek.
A gazdálkodók az idén már megvásárolt gépeik után is igényelhetnek támogatást. A támogatási forrás összege mintegy 30 milliárd forint, ennek segítségével mintegy 90-100 milliárd forint összegű beruházás valósulhat meg.
2009. október 25. (Forrás: Világgazdaság Online)