Agrárpályázatok 2011

Tisztelt Fórumozók!

Eledig nem volt szokásom fórum témák kezdése, vagy hozzászólni témákhoz. Most azonban mégiscsak nyitok egy fórumot elsősorban azért mert kiváncsii vagyok mások véleményére a mostani pályázati rendszerről, vagy csak én vagyok rosszul beállítva!

Elöljáróban minden tiszteletem a polgári kormányé és Orbán Viktoré aki rendet próbál teremteni ebben a káoszban!

Azonban a mostani pályázati rendszer semmit nem segít azokon a kis és közepes mg.i vállalkozókon akiken a hivatalos álláspont (propaganda) szerint segítenie kellene! A pénz továbbra is folyik a múltikhoz , közben a magyar tulajdonú cégek vergődnek vagy felszámolás alatt vannak.

Az agrár Széchenyi kártya azokon akiken egyébként tudna segíteni, nem fog, ugyanis akik tényleg bajban vannak ( a bankok és a frankárfolyam miatt ) nem tudják teljesíteni a feltételeket. Azt gondolom több magamfajta vállalkozó nevében is beszélek. A hitelek agyonnyomnak minket, akiknek dolgozunk hosszú hónapokig tartoznak a munkánk ellenértékével. 1996 óta vállalkozásom volumenét  20 azaz húszszorosára növeltem, mégis idén nagy esélye van, hogy a pénzintézet elárverezi a vállalkozásom telephelyét és persze a lakásomat is, mert  a szerződékor több mint háromszoros biztosítékot írt elő. Egyszerűen nem bírom tovább, 5 évvel a szerződés megkötése után már kifizettem közel 50 millió Ft-ot és ma 5 millióval többel tartozom mint a kezdetekkor!

Aki elolvassa a pályázati kiirásokat az lassan rádöbben hogy nem tud hozzájutni a forrásokhoz.

Üdvözlettel: F.L.