Partnerségi tárgyalás a FruitVeB és a HANGYA között

| 2015. január 27.

2015. január 27.-én a FruitVeB termelői érdekeltségű Főbizottságainak képviselői és a HANGYA vezetése tanácskozást tartott az együttműködésük fejlesztéséről.

 A találkozó alapvető célja a két szervezet közötti együttműködés és munkamegosztás lehetséges kereteinek felmérése, egyeztetése és összehangolása volt. A közös jövőkép kialakítása, az elérendő célok és az odavezető út tisztázása során a partnerek számba vették az igényeket és lehetőségeket, és meghatározták az elvégzendő munka szervezetekre és felelős személyekre lebontandó területeit, valamint az elkövetkező teendők egymásra épülésének folyamatát és időrendjét.
A résztvevők fontosnak tekintik, hogy a zöldség-gyümölcs ágazat szereplői számára is az összefogásból eredő gazdasági előnyöket kínálja a termelői érdekeket képviselő HANGYA-COOP. A felek egyetértettek abban, hogy a két szervezet érdekképviseleti (HANGYA), illetve szakmaközi (FruitVeB) munkájának összehangolására feladattervet dolgoznak ki. Mindkét szervezet önállóan, ugyanakkor együttműködve törekszik arra, hogy előmozdítsák a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tevékenységét, amelynek két országos osztályában is meghatározó szerepet töltenek be.

Budapest 2015. január 27.

                         (Ledó Ferenc) s.k.                                                                                                 (Patay Vilmos)s.k.
                                 elnök                                                                                                                        elnök
                              FruitVeB                                                                                                                    HANGYA