Egységes területalapú támogatás

| 2011. április 28.

Tudnivaló a kérelmek benyújtásához

Április 8-tól nyílt lehetőség a legtöbb gazdálkodót érintő, egységes területalapú támogatás (SAPS), valamint további 20 jogcímen elérhető támogatás igénybevételéhez szükséges egységes kérelem véglegesítésére. Az elektronikus kitöltő felületen március 21-től kezdődhetett meg az előzetes munka.

Az egységes kérelmeket elektronikus úton, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján lévő „e-Egységes kérelem" menüponton keresztül, ügyfélkapus bejelentkezés után lehet kitölteni és beadni. A benyújtás határideje a jogszabály alapján május 15-e, mivel azonban idén ez munkaszüneti napra esik, május 16-ig adható be a kérelem. Aki május 16-a után nyújtja be kérelmét, annak már munkanaponként egy százalékkal csökken az elfogadott támogatási összege. A június 9-e után beérkezett kérelmeket az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.
A kérelmeken módosítást szankciómentesen május 31-ig lehet végezni, ezután – június 9-ig - viszont már a támogatási összeg csökkentésével jár a módosítás.
A beadással kapcsolatban felmerült kérdésekkel a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ügyfélszolgálatához lehet fordulni a 06-1/374-3603 illetve a 06-1-/374-3604 telefonszámokon, illetve a honlapon található „Kérdések / Kérdés feltevése" menüponton keresztül lehet kérdéseket feltenni, melyre a Hivatal munkatársai rövid időn belül válaszolnak.
Az egységes kérelem benyújtásáról további részletek a 65/2011 (IV.7.) számú MVH Közleményben olvashatók.
 

 

Forrás: MVH honlap