Szövetkezeti konferencia

 Tudományos konferencia

2013. április 4.-én a Gazdálkodás c. folyóirat szerkesztősége egy tematikus szám előkészítése érdekében „Szövetkezés- együttműködés lehetőségei az élelmiszergazdaságban: elmélet és gyakorlat” címmel konferenciát rendezett.

A rendezvény egyik előadójaként dr. Szabó Zoltán, a HANGYA ügyvezető titkára „Közjavak, szövetkezet” című előadásában kiemelte a szövetkezeti alapelvek és társadalmi közjavak azonos tartalmi gyökerét felhíva ezzel is a közvélemény figyelmét a szövetkezeti szerveződés gazdasági célokon messze túlmutató fontosságára, szabályozási feltételeiben a változtatás társadalmi indokoltságára.
Szervezetünk három tagszervezetének képviselőjét is bevonták a gyakorlati kérdéseket boncoló panelbeszélgetésbe. Így a szövetkezés gazdasági és humán feltételeit, a szövetkezeti forma előnyeit és hátrányait, a belső bizalmi tőke kialakítását és megtartását, a feketegazdaság által előidézett gondokat vizsgáló beszélgetésben a Délkertész mellett Csabai Raktárszövetkezet, a BOTÉSZ és a Balatonboglári Pinceszövetekezet képviselői számolhattak be eredményeikről, mindennapi gondjaikról a tudományos konferencián.